4•23世界读书日,听贤者对话,寻文明之源

习近平主持召开新时代推动西部大开发座谈会强调 进一步形成大保护大开放高质量发展新格局

【直播回顾】意大利小姐姐带你飞!广交会二期“缘”来如此精彩

第三届全民阅读大会在昆明开幕

时政新闻眼丨从三个点看一座城,习近平重庆考察传递哪些信息?

习近平重庆行丨城市更新助力美好生活——走进九龙坡区谢家湾街道民主村社区

【塞尔维亚语】Иингге Данце Сет Лондон упаљен, изазивајући бијес посматрача

发布时间:   来源: 欧洲侨报

11. фебруара по локалном времену одржана је кинеска Нова година 2024. у Лондону, што је највећа прослава кинеске Нове године ван Азије.

На Трафалгар скверу, познатој знаменитости Лондона, Пунинг Нансхан Иингге Данце тим донео је херојску атмосферу Иингге Данце перформанса. Живи и ритмични бубњеви на Трафалгар скверу привукли су гомиле људи, посебно локалног становништва и туриста. Људи су подигли своје мобилне телефоне да сниме дивне тренутке Иингге Данце наступа.

Област око Трафалгар сквера и главне улице Кинеске четврти биле су прошаране тезгама на којима се продаје широк избор хране, новогодишњих производа и традиционалних кинеских рукотворина. Лондон је био уроњен у празничну атмосферу кинеске Нове године.

Очекује се да ће прослава привући више од 700.000 иностраних Кинеза, међународних студената, представника кинеских и британских организација, као и британску јавност и туристе из целог света.

Генерална скупштина Уједињених нација је 22. децембра прошле године званично прогласила кинеску Нову годину за празник Уједињених нација, што значи да је „кинеска нова година“ унапређена у „светску нову годину“.

Догађај је био у добром времену, а фолклорне активности кинеске Нове године привукле су велику пажњу на платформама друштвених медија. Први наступ Пунинг Иингге Данцеа у Лондону изазвао је помаму у иностранству и показао свету величанствени Линган дух.
11. februara po lokalnom vremenu održana je kineska Nova godina 2024. u Londonu, što je najveća proslava kineske Nove godine van Azije.
上一篇:【荷兰语】Yingge Dance Set London Alight, wat een waanzin van toeschouwers veroorzaakt
下一篇:【罗马尼亚语】Dansul Yingge a aprins Londra, stârnind o frenezie a privitorilor

首页   |   关于我们

Copyright © http://www.eurochinesedaily.com 欧洲侨报 版权所有