4•23世界读书日,听贤者对话,寻文明之源

习近平主持召开新时代推动西部大开发座谈会强调 进一步形成大保护大开放高质量发展新格局

【直播回顾】意大利小姐姐带你飞!广交会二期“缘”来如此精彩

第三届全民阅读大会在昆明开幕

时政新闻眼丨从三个点看一座城,习近平重庆考察传递哪些信息?

习近平重庆行丨城市更新助力美好生活——走进九龙坡区谢家湾街道民主村社区

Nou început al Anului Dragonului: economia Guangdong îmbrățișează inovația

发布时间:   来源: 欧洲侨报

Pe 18 februarie, prima zi lucrătoare după sărbătoarea de Anul Nou Chinezesc, la Shenzhen a început Conferința de dezvoltare de înaltă calitate a provinciei Guangdong. Conferința în desfășurare de la Shenzhen marchează prima adunare a provinciei înfloritoare din punct de vedere economic Guangdong de la evenimentul de anul trecut de la Guangzhou, care a sunat în mod continuu apelul clar pentru avansarea către o dezvoltare de înaltă calitate după Anul Nou Chinezesc.

Timp de doi ani consecutivi, Conferința de dezvoltare de înaltă calitate a provinciei Guangdong s-a concentrat pe aceeași temă, care, într-o oarecare măsură, servește drept „busolă” care indică direcția economică. Demonstrează pe deplin poziția importantă a dezvoltării de înaltă calitate în activitatea generală a Guangdong și determinarea provinciei de a profita de timpul și oportunitățile pentru a promova dezvoltarea de înaltă calitate.

La Conferința de dezvoltare de înaltă calitate a provinciei Guangdong din 2023, Guangdong și-a stabilit obiectivul „creării unui nou Guangdong”. Până în 2023, PIB-ul regional a atins 13,57 trilioane de yuani, făcând Guangdong prima provincie care a depășit marca de 13 trilioane de yuani. În 2024, încotro va fi direcționată creșterea dezvoltării de înaltă calitate în Guangdong? Răspunsul constă într-un nou Guangdong modern, care se bazează pe inovație pentru progres, putere și victorie.

Dezvoltarea de înaltă calitate este condusă în mod fundamental de inovație. În sesiunea de dimineață a conferinței, Guangdong a prezentat o listă remarcabilă de realizări împuternicite de „noi puteri”. Până în 2023, capacitatea cuprinzătoare de inovare regională a Guangdong a depășit celelalte țări din China timp de șapte ani consecutiv. Pentru a fi mai precis, clusterul de știință și tehnologie Shenzhen-Hong Kong-Guangzhou s-a clasat pe locul al doilea la nivel global timp de patru ani consecutivi, iar numărul de întreprinderi de înaltă tehnologie și de companii de tehnologie mici și mijlocii înregistrate a depășit 70.000. Dincolo de evidențierea acestor realizări, reprezentanți din diferite orașe, departamente provinciale, întreprinderi și sectoarele științei și educației și-au împărtășit cu entuziasm gândurile și abordările, nu numai pentru a stabili obiective ambițioase, ci și pentru a demonstra hotărâre și strategii inovatoare. În noua etapă de dezvoltare, Guangdong are o nevoie urgentă de a „promova calitatea prin inovare”, impulsionând consolidarea reciprocă a industriilor și tehnologiei pentru a injecta un nou impuls și avantaje dezvoltării de înaltă calitate.

Pentru a depune toate eforturile pentru a promova inovația și a atinge noi culmi în tehnologia industrială, Guangdong a propus patru obiective cheie: prețuirea talentelor ca comori și a inițiativa în munca talentelor pentru a înțelege mai bine inițiativa de inovare și dezvoltare; străduindu-ne împreună cu întreprinderile să promoveze colectarea de resurse inovatoare în întreprinderi de înaltă calitate și să le împuternicească; valorificarea pieței pentru a alimenta vitalitatea prin transformarea eficientă a avantajului unic al unei piețe vaste într-un avantaj și avantaj câștigător pentru accelerarea dezvoltării inovatoare; căutarea de vitalitate din reforme, extinderea inovației industriale și tehnologice în spații mai largi și creșterea încrederii în sine în știință și tehnologie prin cooperare deschisă.​
上一篇:Neubeginn des Jahres des Drachen: Guangdongs Wirtschaft setzt auf Innovation
下一篇:【雲上嶺南】New start of the Year of the Dragon: Guangdong's economy embraces innovation for development,

首页   |   关于我们

Copyright © http://www.eurochinesedaily.com 欧洲侨报 版权所有